MENI
23.2.2012

Susret zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda, Ognjena Tadića s ambasadoricom Norveške


Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić susreo se danas s ambasadorkom Kraljevine Norveške u našoj zemlji Vibeke Lilloe.
Tom prilikom, gospodin Tadić zamolio je svoju gošću da norveškom Ministarstvu vanjskih poslova prenese nezadovoljstvo zbog Izvještaja i Rezolucije PS Vijeća Evrope o funkcioniranju demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini u čijoj je izradi učestvovala predstavnica Parlamenta Norveške u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Karin Woldseth.
- Sačinjeni izvještaj predstavlja direktno mješanje u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine i podršku ekstremistima i stvara predrasude koje ne pomažu rješavanju problema, istakao je tokom razgovora zamjenik predsjedavajućeg Ognjen Tadić.

Opisujući aktuelni trenutak Bosne i Hercegovine, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda izrazio je žaljenje zbog postizbornog gubljenja vremena do kojeg ne bi došlo da su se političari iz Federacije BiH držali slova Dejtonskog mirovnog sporazuma. On je pri tome izrazio nadu da će se već nakon sljedećih izbora Vijeća ministara sastaviti odmah nakon utvrđivanja izbornih rezultata. Također, dodao je Tadić, treba se nadati da će u narednom periodu biti više političke zrelosti kako bi umjesto političkih u fokusu interesa bila ekonomska pitanja i izlazak iz krize.

Inače, ambasadorka Lilloe interesirala se za tok usvajanja Budžeta Bosne i Hercegovine za 2012. godinu kao i procjenu budžetskog okvira do 2014. godine. Po mišljenju Ognjena Tadića, ovogodišnji Budžet omogućit će da se troši samo ono što je moguće zaraditi jer svako novo zaduživanje predstavlja ozbiljan teret za privredu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću