MENI
27.2.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović primio predstavnike Foruma parlamentaraca


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović primio je danas delegaciju Foruma parlamentaraca u povodu obilježavanja 20-godišnjice od 1. marta 1992. godine kada su se građani Bosne i Hercegovine na referendumu opredijelili za nezavisnost BiH. Ističući da je ovo prvi put da članove ove nevladine organizacije koju čine bivši parlamentarci Republike Bosne i Hercegovine prima neko iz državnih zakonodavnih organa, članovi Foruma naglasili su da je veoma važno da Bosna i Hercegovina na pravi način vrednuje istorijske procese i pronađe kompromisna rješenja koja će doprinijeti njenom punom identitetu i suverenitetu. Oni su danas također upoznali dr. Bećirovića sa problemima sa kojima se
Forum i njegovi članovi susreću u svoj djelovanju i izrazili nadu da će u skoroj budućnosti zakonom biti uređen status ranijih parlamentaraca bez obzira na nekadašnju i današnju političku orijentaciju.

Po riječima zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Bećirovića, aktuelni političari imaju odgovornost da Bosnu i Hercegovinu načine ambijentom koji je jednako prijatan za sve njene građane i narode, što nije ni lagan ni kratkotrajan proces. Upravo zbog toga, rekao je on, izuzetno je važno davati podršku nevladinim organizacijama koje promoviraju državnost Bosne i Hercegovine bez protežiranja bilo čijih nacionalnih, vjerskih i političkih opredjeljenja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću