MENI
28.2.2012

Susret zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Bećirovića sa članovima Vlade Zeničkog - dobojskog kantona


U povodu obilježavanja prve godišnjice njenog uspješnog rada, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović susreo se sa članovima Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Tom prilikom ministri Vlade upoznali su dr. Bećirovića sa aktuelnim stanjem u ovom dijelu Bosne i Hercegovine koji u ukupnom bh. izvozu učestvuje sa više od jedne četvrtine i koji se može pohvaliti porastom broja zaposlenih u odnosu na početak 2011. godine od četiri posto. U razgovorima su istaknute i teškoće koje su direktna posljedica nedostatka kvalitetnih zakonskih propisa kako na nivou Federacije tako i na nivou Bosne i Hercegovine pri čemu se od zakonodavnih organa a prije svega Parlamentarne skupštine BiH očekuju vrlo konkretni koraci.
Kako je danas rekao dr. Denis Bećirović, ekonomski i svaki drugi napredak Bosne i Hercegovine treba biti primarni cilj. Na taj način moguće je oduprijeti se napadima na BiH koji nerijetko djeluju kao vrlo osmišljen i sistematičan projekat. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću