MENI
28.2.2012

Saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Milorada Živkovića povodom obilježavanja 1. marta




"Kao i svih godina do sada, kada sam bio u mandatu kao predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, u skladu sa Uputstvom o načinu korišćenja sala u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine broj: 01,02-02-4-1020/11, nisam davao saglasnost za korištenje Bijele i Velike sale povodom obilježavanja 1.marta, pa to neću učiniti ni sada.

Kako ovaj dan ne predstavlja praznik za sve građane Bosne i Hercegovine i ne obilježava se najmanje na jednoj polovini teritorije BiH, dok se ne donesu zakoni o praznicima koji će se odnositi na sve građane ove zemlje, neće se izlaziti u susret pojedinačnim zahtjevima. Ovakvi zahtjevi dodatno usložnjavaju političke odnose u BiH, a među građane unose osjećaj nemira i nesigurnosti.

Istovremeno, pozivam nadležne službe da postupe u skladu sa navedenim Uputstvom i adekvatno obezbjede imovinu Parlamentarne skupštine BiH od uništavanja. Nadam se da će se na ovaj način zaštiti kredibilitet Zajedničkih institucija i same Bosne i Hercegovine.", navodi se u saopćenju iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Milorada Živkovića. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću