MENI
28.2.2012

Stručno savjetovanje „Jedinstvena pravila za izradbu pravnih propisa u institucijama BiH“


Danas je u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine održano stručno savjetovanje na temu: „Jedinstvena pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH“, u organizaciji Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma i Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH, a uz podršku USAID-ovog Projekta jačanja parlamenta u BiH i Odsjeka za parlamentarnu podršku i monitoring Misije OSCE-a u BiH.

Na početku, učesnicima su se obratili Šefik Džaferović i Krstan Simić, predsjedavajući ustavnopravnih komisija Predstavničkog doma, odnosno Doma naroda PSBiH, te predstavnici USAID-ovog Projekta jačanja parlamenta u BiH i Misije OSCE-a u BiH.
Također, predsjedavajući Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH, te predstavnici Ministarstva pravde BiH, Ureda koordinatora za reformu javne uprave u BiH i Sektora za usklađivanje pravnog sistema iz Direkcije za evropske integracije BiH prisutnim su prezentirali određene teme, dok je o temi „Problemi u primjeni Jedinstvenih pravila i prijedlozi izmjena i dopuna“, govorio predstavnik Zakonodavno-pravnog sektora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Zaključci doneseni nakon stručnog savjetovanja predstavljat će, kako je danas rečeno, smjernice za daljnji rad u ovoj oblasti. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću