MENI
7.3.2012

Poslanik Lazar Prodanović razgovarao sa šeficom Ureda Vijeća Evrope u BiH


Zamjenik predsjedavajućeg Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemoktara (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Lazar Prodanović razgovarao je danas sa šeficom Ureda Vijeća Evrope, Mary Ann Hennesey u vezi aktivnosti koje se čine s ciljem provođenja presude Suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu Sejdić-Finci protiv Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora, ocjenjeno je da SNSD ima konstruktivan pristup u prijedlogu amandmana na Ustav Bosne i Hercegovine, a koji se tiču promjena strukture i načina izbora Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, odnosno Predsjedništva BiH. Također, izraženo je očekivanje da će se na vrijeme postići kredibilan napredak u BiH na putu ka EU, kako bi se stvorili uvjeti za stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i što skorijeg podnošenja aplikacije za kandidaturu za članstvo u EU.

Lazar Prodanović i Mary Ann Hennesey su danas razmjenili mišljenja i o drugim pitanjima koja se tiču evropskog puta BiH, uz nadu da će se ona riješavati bržim postizanjem kompromisnih rješenja na dobrobit svih u Bosni i Hercegovini. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću