MENI
8.3.2012

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije na Šestoj konferenciji parlamentarnih komisija za evropske integracije država Jugoistočne Evrope u Tirani


Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH, Halid Genjac i članovi komisije Borjana Krišto i Staša Košarac će učestvovati na Šestoj konferenciji parlamentarnih komisija za evropske integracije (COSAP) država obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Evrope (SEECP) koja se održava u Tirani, 09. marta 2012. godine.

Predstavnici Parlamentarne skupštine BiH na konferenciji COSAP-a, učestvuju na poziv predsjedavajućeg Komisije za evropske integracije Parlamenta Albanije, Ditmira Bushatija.

Konferencija parlamentarnih komisija za evropske integracije predstavlja forum za razmjenu mišljenja u vezi s procesom stabilizacije i pridruživanja, kao i razvoj strategija zemalja jugoistočne Evrope, uključenih u proces priključenja Evropskoj uniji. Glavni cilj Šeste konferencije COSAP-a je da se kroz međusobnu razmjenu mišljenja parlamentarnih komisija za evropske integracije unaprijedi saradnja među zemljama regiona u procesu priključenja Evropskoj uniji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću