MENI
9.3.2012

Član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH, Mehmed Bradarić u posjeti CERT sigurnosnom tijelu Republike Rumunije


Član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH, Mehmed Bradarić će u okviru aktivnosti Ekspertske radne grupe za uspostavu CERT-a u BiH, u od 12. do 15.03., posjetiti CERT sigurnosno tijelo Republike Rumunije.

Nakon stvaranja krovne Evropske agencija za mrežnu i informacijsku sigurnost, čiji je cilj sigurnost komunikacijskih mreža i informacionih sistema za dobrobit građana, potrošača, preduzeća i javnih sektora unutar Evropske unije, stvoreni su i brojni nacionalni timovi za odgovor na kompjuterske incidente (Computer Emergency Response Team - CERT) koji sarađuju u oblasti sigurnosti interneta.

Cilj posjete CERT sigurnosnom tijelu u Bukureštu je usvajanje pozitivnih znanja i praksi iz ove oblasti, jer tehnološko zaostajanje Bosne i Hercegovine za evropskim zemljama našu zemlju čini podložnijom rizicima i prijetnjama u domenu internetske (cyber) sigurnosti. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću