MENI
12.3.2012

Održana sjednica Privremene zajedničke komisije oba doma PSBiH za provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine


Privremena zajednička komisija oba doma PSBiH za provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine je na danas održanoj 14. sjednici usvojila zaključak da Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dostavi Izvještaj o radu od 5.01.2012. do 12.03.2012., sa prijedlozima zaključaka u kojima se kaže da nije postignut stepen saglasnosti potreban za predlaganje amandmana na Ustav BiH i da komisija treba nastavi raditi na pronalaženju rješenja potrebnih za provođenje Presude iz Strazbura.

Sastavni dio Izvještaja, kako je definirano, predstavljaju zapisnici sa sjednica i amandmani, koje su u drugoj fazi rada komisije, dostavile političke stranke.

Privremena zajednička komisija oba doma je u skladu sa zaključcima domova svoj rad najprije trebala okončati 30.11.2011., ali kako do tog roka nije postignuta saglasnost oko teksta amandamana na Ustav BiH njen rad je bio produžen do 12.03.2012.g. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću