MENI
13.3.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović podržao inicijativu za obilježavanje stratišta Kazani


"Kao građanin i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine želim još jednom osuditi zločine koji su počinjeni na lokalitetu Kazana i podržati inicijativu da se i ovo stratište na kojem su stradali nedužni građani srpske ali i drugih nacionalnosti dostojno obilježi.

Utvrđivanje pune istine i odgovornosti za počinjene zločine u najboljem je interesu svih naroda i svakog građanina ovih prostora. I u slučaju Kazana i drugdje treba neprestano ukazivati da zlodjela ne smijemo zaboravljati i ostavljati nekažnjenim. Na njih moramo ukazivati kako bismo prije svega mlade opominjali na zlo koje se može desiti krenu li stazama nacionalizma, šovinizma i ekstremizma. Svaki bosanskohercegovački građanin treba odlučno da se ogradi od svih počinjenih zločina. Ne smijemo dozvoliti nikakve izgovore za počinjene zločine, jer se ova zemlja ne smije graditi na zločinu i sa zločincima, bez obzira na to kojoj naciji ili vjeri pripadali.

Na kraju, želim i ovom prilikom reći da je zbog budućnosti Bosne i Hercegovine i generacija koje dolaze važno iskazati najdublje poštovanje prema svakoj žrtvi i odati joj punu počast. To moraju shvatiti svi političari u našoj zemlji i smoći državničke hrabrosti da se poklone i žrtvama drugih naroda a ne samo žrtvama naroda kojem pripadaju. Nekada to nije popularno ali, dugoročno gledano, predstavlja jedini put u budućnost bez ponavljanja tragične prošlosti.", saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dr. Denisa Bećirovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću