MENI
14.3.2012

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Milorad Živković razgovarao s ambasadorom Rumunije u BiH


"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Milorad Živković primio je u Sarajevu ambasadora Rumunije u BiH Filipa Teodoreskua.
Na sastanku je razgovarano o razvoju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Rumunije, te je istaknuta važnost priključivanja BiH Evropskoj uniji. Živković i Teodoresku razgovarali su i o utjecaju ekonomske krize na privrede BiH i Rumunije, te o iskustvima Rumunije u prevazilaženju negativnih efekata trenutnih ekonomskih dešavanja.

Ambasador Teodoresku pokazao je zainteresovanost u vezi sa provođenjem presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci i o ulozi Parlamenta BiH u provođenju ove presude. Prilikom susreta istaknut je značaj parlamentarne saradnje dvije zemlje uz obostranu zainteresovanost da se dobri odnosi nastave i u budućnosti." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Milorada Živkovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću