MENI
23.3.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH, dr. Božo Ljubić imao odvojene susrete sa potpredsjednikom Sabora i potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dr. Božo Ljubić imao je tokom službene posjete Republici Hrvatskoj odvojene susrete sa potpredsjednikom Hrvatskog Sabora Josipom Lekom i potpredsjednikom Vlade za unutrašnju, vanjsku i evropsku politiku Nevenom Mimicom.
Dr. Ljubić i Leko su tokom susreta ocijenili kako su parlamentarni odnosi dvije zemlje izrazito važni i da ekonomsku i kulturnu saradnju treba podržavati kako bi bila dinamičnija i šira, jer još uvijek postoje neiskorištene mogućnosti u ovoj oblasti.

Podrška Vlade Republike Hrvatske suverenitetu BiH i ravnopravnosti tri konstitutivna naroda u njoj, izražena je i tokom susreta dr. Ljubića sa potpredsjednikom Hrvatske Vlade Nevenom Mimicom.
Potpredsjednik Mimica je izrazio interes Hrvatske za poboljšanje položaja Hrvata u BiH, ali bez želje za nametanjem gotovih rješenja o izgledu unutrašnjeg uređenja naše zemlje. On je naglasio da Republika Hrvatska, kao susjedna i prijateljska zemlja, podržava BiH na putu prema euroatlantskim integracijama i s tim u vezi provođenje reformi koje su neophodne na tom putu.

Zajednička ocjena sa oba susreta koje je imao dr. Ljubić tokom ove službene posjete je da stabilnost Bosne i Hercegovine ima veliku važnost i za samu Republiku Hrvatsku. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću