MENI
26.3.2012

Održana sjednicа Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH


Na danas održanoj 12. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH razmatrana je Informacija u vezi sa terorističkim napadom na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu, čiji je sačinilac Ministarstvo sigurnosti BiH. Raspravi su prisustvovali ministar sigurnosti BiH, Sadik Ahmetović, direktor Obavještajno sigurnosne agencije BiH (OSA), Almir Džuvo, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Goran Zubac, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Himzo Selimović, direktor Granične policije BiH, Vinko Dumančić, tužilac Tužilaštva BiH, Dubravko Čampara, direktor Službe za poslove sa strancima, Dragan Mektić i predsjedavajući Nezavisnog odbora PSBiH, Žiko Krunić.

Nakon razmatranja Informacije usvojen je zaljučak da se održi još jedan sastanak sa učesnicima današnje rasprave, na kom bi se detaljnije govorilo o tome šta je potrebno promijeniti u njihovom radu, kako bi se postigao veći stepen efikasnosti i koordiniranosti.

Na današnjoj sjednici su podržani principi Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Komisija je usvojila Izvještaj o radu Parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2011., kao i Informaciju o radnoj posjeti kolegija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Ministarstvu odbrane BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću