MENI
29.3.2012

Održana sjednica Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju kaznene sankcije i druge mjere


Na 21. sjednici Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica Bosna i Hercegovina ili drugi sud u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine, članovi su se upoznali sa dostavljenim Izvještajem Pritvorske jedinice na državnom nivou u vezi s preduzetim aktivnostima u odnosu na pritvorenika Miluna Kornjaču, te odlučili da se o Izvještaju izjasne na narednoj sjednici.

Također, upoznali su se sa inicijativom za dopunu Zakona o izvršenju krivičnih sankcija Bosne i Hercegovine (ZIKS BiH) koja je dostavljena od Ministarstva pravde BiH, te odlučili da će Ministarstvu uputiti prijedloge za dopunu ZIKS-a BiH.

Usvojen je Zapisnik i Izvještaj o posjeti Kazneno-popravnom zavodu Mostar i primljen je k znanju Godišnji izvještaj Ministarstva pravde BiH o broju osuđenika i pritvorenih osoba. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću