MENI
18.4.2012

Susret predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragana Čovića s ambasadorom Grčke


"Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadora Grčke u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Karlosa Gadisa.
Nastupna posjeta je bila prilika za razmjenu informacija o političko – privrednim prilikama u obje zemlje, prilikama i procesima u regiji te o globalnoj ekonomskoj krizi, uzrocima, posljedicama i modalitetima za njeno rješavanje.

Dr. Čović je informirao ambasadora o funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti u BiH.
Razgovaralo se i o međusobnim odnosima i saradnji, pri čemu parlamentarna saradnja koja se realizira kroz bilateralne aktivnosti međuparlamentarnih grupa prijateljstava ima značajnu ulogu.

Predsjedavajući Čović se zahvalio za svu dosadašnju pomoć Vlade i naroda Grčke Bosni i Hercegovini kao i za neupitnu podršku euroatlantskim integracionim procesima.
Ocjenjeno je kako treba raditi na daljnjem jačanju i razvoju političkih, privrednih i kulturnih odnosa kao i unaprijeđenju i poboljšanju uvjeta za inteziviranje i svih drugih oblika saradnje, za što postoji obostrani interes. Tomu doprinosi institucionalna saradnja i susreti na najvišim nivoima a svakako i susreti kao što je i današnji.

Predsjedavajući Čović je poželio ambasadoru uspješan rad i boravak u Bosni i Hercegovini te je iskazana spremnost za nastavak saradnje i kontinuiran dijalog , čemu će zasigurno doprinijeti široko diplomatsko iskustvo ambasadora Gadisa posebice po pitanjima EU." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću