MENI
25.4.2012

Susret zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Bećirovića sa Vladom Bosanko - podrinjskog kantona


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović susreo se danas u Goraždu sa članovima Vlade Bosansko - podrinjskog kantona.

Tom prilikom, premijer Emir Frašto istakao je da privreda Bosansko - podrinjskog kantona posljednjih godina doživljava istinsku ekspanziju zahvaljujući čemu je načinila snažan prodor na inostrana tržišta. Samo u posljednjoj godini posao u ovom Kantonu dobilo je 600 radnika a namjera je, kako je rekao Frašto, da Goražde postane regionalni privredni centar obzirom da zaposlenje u goraždanskim firmama u ovom momentu traži oko 500 radnika iz Republike Srpske.

Zahvaljujući se na kapitalnim rezultatima koje je strateški značajno područje Goražda postiglo i ratnom i poratnom periodu, dr. Denis Bećirović je istakao da je ovaj dio Bosne i Hercegovine pravi primjer rezultata koje je moguće postići sistematičnim radom. Međutim dodao je on, za prave efekte na širem području Bosne i Hercegovine neophodno je da i na višim nivoima vlasti odgovorni političari rade svoj posao i kvalitetnim zakonskim rješenjima otvaraju prostor za napredak. Također, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović naglasio je da postoji neiskorišten prostor u sferi parlamentarne diplomatije i ponudio da bude promotor uspješnih projekata Bosansko - podrinjskog kantona prilikom brojnih susreta koje ima sa zvaničnicima iz cijelog svijeta i da pomogne da se uspostave veze privrednika iz ovog područja sa diplomatskim predstavnicima koji djeluju u Sarajevu.

Istovremeno, danas je zajednički istaknuta potreba da Bosansko - podrinjskog kanton dobije informativno tehnički centar javnih televizijskih servisa kako bi informacije iz ovog dijela BiH bile kvalitetno i ravnopravno plasirane u ostale dijelove države i izvan nje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću