MENI
26.4.2012

Susret zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Bećirovića s ambasadorom Turske


Vanjska politika Republike Turske je politika mira i izgradnje povjerenja među narodima i kao takva pokazavši svoju zrelost i ozbiljnost, ima pozitivne odjeke ne samo u Evropi nego širom svijeta. Zbog toga je za Bosnu i Hercegovinu od izuzetnog značaja predstojeća posjeta ministra vanjskih poslova Ahmeta Davutoglua, istakao je je, prilikom današnjeg susreta s ambasadorom Republike Turske u BiH Ahmetom Yildizom, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović.

Prema riječima zamjenika presjedavajućeg dr. Denisa Bećirovića neprihvatljive su negative ocjene pojedinih entiteskih čelnika kada je u pitanju vanjska politika Republike Turske. Bilo bi dobro, naglasio je on, da oni koji daju takve ocjene znaju da je Turska posljednjih godina više investirala u Srbiju nego u Bosnu i Hercegovinu što dovoljno govori o njenoj politici.
Tokom susreta dr. Bećirovića i ambasadora Yildiza zajednički je ocjenjeno da je budućnost Bosne i Hercegovine i cijele regije u vraćanju povjerenja među narodima i među državama a na tom putu Turska, kao dokazani prijatelj, nastavit će pružati sveukupnu podršku i pomoć.

Ovom prilikom zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović zahvalio se i na ukazanom gostroprimstvu i poštovanju koju su iskazali najviši turski zvaničnici tokom nedavne službene posjete članova Kolegija ovog Doma Turskoj. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću