MENI
26.4.2012

Članovi Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku na tematskoj sjednici „Strategija tranzicijske pravde u Bosni i Hercegovini“


Predsjedavajuća Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Aleksandra Pandurević, prva zamjenica predsjedavajuće Nermina Kapetanović, te članovi Halid Genjac i Martin Raguž učestvuju na tematskoj sjednici „Strategija tranzicijske pravde u Bosni i Hercegovini“, koja se 26. i 27. aprila održava u Neumu.

Sjednica se održava u organizaciji Zajedničke komisije, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP), s ciljem predstavljanja i diskutiranja o pitanjima koja su od značaja za razmatranje i usvajanje strateškog okvira u oblasti tranzicijske pravde u BiH.

Tematska sjednica je nastavak kontinuirane podrške UNDP-a u procesu izrade Strategije tranzicijske pravde u BiH, koja se odvija u okviru projekta „Pristup pravdi – Suočavanje sa prošlošću i izgradnja povjerenja za budućnost“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću