MENI
26.4.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa rukovodstvom Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović primio je danas članove rukovodstva Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom potpredsjednik Društva Sead Hasić, generalni sekretar Dušan Kulušić kao i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić upoznali su dr. Bećirovića sa ozbiljnim problemima koje uzrokuje činjenica da ovoj državnoj humanitarnoj asocijaciji tokom 2011. godini iz Budžeta BiH nisu doznačena sredstva neophodna za normalan rad i obnovu članstva u Međunarodnom komitetu Crvenog krsta. Oni su također istakli da je posredstvom Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine građanima naše zemlje distribuirana značajna pomoć kao i da je ova asocijacija glavni partner međunarodnih institucija u procesu traženja nestalih.

Zahvaljujući i čestitajući na značajnim rezultatima koji su postignuti uprkos nepovoljnoj društvenoj klimi, dr. Bećirević je u razgovoru izrazio nadu da će državni organi Bosne i Hercegovine propoznati značaj Crvenog krsta/križa i da će pronaći način da se finansijski problemi ovog Društva otklone kako bi ono i dalje uspješno obavljalo svoje humanitarne djelatnosti. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću