MENI
3.5.2012.

Članovi kolegija obaju domova razgovarali sa Skupinom prijateljstva Bundestaga SR Njemačke


Izaslanstvo Skupine prijateljstva Bundestaga SR Njemačke sa BiH koju predvodi Marieluise Beck, predsjedateljica parlamentarne skupine razgovarala je danas u okviru službenog posjeta Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i sa članovima kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda.

Predsjedatelj Zastupničkog doma dr. Milorad Živković, ovom prigodom, upoznao je goste sa aktualnim stanjem i uspješno okončanim procesima naglasivši da je trenutno najaktualniji dogovor oko konačne implemantacije Presude Sejdić - Finci.

Kako su istakli članovi kolegija obaju domova Parlamentarne skupštine BiH, paralelno sa ovim političkim procesima posebnu pažnju treba posvetiti razvoju ekonomije i privlačenju stranog kapitala. Bosna i Hercegovina je otvorena za njemačke investicije, jer za poboljšanje ekonomskih odnosa i snažnija ulaganja postoji još mnogo mogućnosti, zaključeno je danas tijekom sastanka rukovodstva PSBiH s izaslanstvom njemačkog Parlamenta.

Prema riječima Marieluise Beck, uz potporu Njemačke na europskom putu BiH, razvoj ekonomije i smanjenje stope nezaposlenosti trebaju biti u fokusu, kao i sprječavanje odlaska mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine. "Tehničke investicione prepreke, koje se ogledaju u strukturi Bosne i Hercegovine limitiraju proces ulaganja. Zbog toga bilo bi neophodno uspostaviti državne strukture koje bi u ime države, kao jedan sugovornik, pregovarali sa potencijalnim investitorima" naglasila je predsjedateljica Beck. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću