MENI
8.5.2012

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na održanoj 21. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o Budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2012. godinu.

Usvojena je Informacija Ministarstva pravde BiH u vezi s izdatim odobrenjima za upotrebu naziva Bosne i Hercegovine, kao i Informacija o stanju i problemima u funkcioniranju Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, s prijedlozima za poboljšanje stanja u ovoj oblasti.
Primljena je k znanju Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2011. godinu, te materijali dostavljeni od pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine u vezi s realizacijom poslaničke inicijative Aleksandre Pandurević koja glasi: „Analiza provođenja Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina“.

Komisija nije podržala Zahtjev za ocjenu ustavnosti člana 7. tačka e) Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je podnosilac predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH, Milorad Živković.
Usvojen je Izvještaj o stručnom savjetovanju o temi: „Jedinstvena pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću