MENI
14.5.2012

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda


Na održanoj 13. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za narednu sjednicu je odgođeno izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, čiji je predlagač Zajednička komisija za administrativne poslove.

Usvojen je Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2011. godinu, kao i Financijski izvještaj Centralne banke BiH za 2011. godinu.

Odgođeno je izjašnjavanje o Izvještaju o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH u 2011. godini. Zaključeno je da treba dostaviti dopunu Izvještaja, u dijelu koji se odnosi na detaljnu analizu strukture predmeta koje je Ured za razmatranje žalbi BiH riješio u 2011. godini. Također, donesen je zaključak u kojem se traži od Vijeća ministara BiH da provede proceduru izbora članova Ureda kojima je istekao mandat, kao i da obavi imenovanje predsjedavajućeg Ureda.

Primljen je k znanju Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2011. godinu, kao i Tromjesečni financijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću