MENI
14.5.2012

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović razgovarao sa šefom Misije OSCE-a u BiH

 
"Predsjedavajući Doma naroda PSBiH prof. dr. Dragan Čović sastao se, danas u Sarajevu, s šefom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadorom Fletcher M. Burtonom.
Ambasador Burton je informirao predsjedavajućeg Čovića o budućim aktivnostima i pravcima djelovanja Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini a tokom razgovora razmijenjene su informacije i stajališta o političkim i privrednim prilikama i odnosima u BiH i u regiji a posebice u oblastima demokratije i ljudskih prava.

Poseban akcent je stavljen na razvoj i jačanje demokratije te uspostavi profesionalnih i transparentnih demokratskih institucija vlasti, koje kroz razvijeni sistem zakonske regulative trebaju štititi prava naroda i građana te odgovarati njihovim potrebama.

Predsjedavajući Čović je istaknuo važnost euroatlantskog integriranja za BiH te upoznao šefa Misije OSCE-a što domaće vlasti poduzimaju na tom putu.
Stavljajući zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u vrh prioriteta, iskazana je zajednička spremnost za dalju saradnju i komunikaciju u svim oblastima u okviru Misije OSCE-a." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću