MENI
15.5.2012

Članovi Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma održali sastanak sa novoimenovanim ambasadorima i generalnim konzulima Bosne i Hercegovine


Predsjedavajući Mirza Kušljugić i članovi Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH, Zvonko Jurišić, Mladen Ivanković Lijanović i Salko Sokolović održali su danas sastanak sa novoimenovanim ambasadorima i generalnim konzulima Bosne i Hercegovine. Sastanak je održan sa ambasadorom BiH pri EU u Briselu, Igorom Davidovićem, ambasadorom BiH u Belgiji, Biserom Turković, ambasadorom BiH u Izraelu, Brankom Kesićem, ambasadorom BiH u Bugarskoj, Jusufom Pušinom, ambasadorom BiH u Kraljevini Norveškoj, Emirom Poljom te generalnim konzulom BiH u Istanbulu, Hrvojem Kantom i generalnim konzulom BiH u Čikagu, Branetom Pećanacem.

Tokom susreta posebno je istaknuta važnost ekonomske diplomatije, a predsjedavajući Komisije, Mirza Kušljugić, je istakao potrebu za poboljšanjem komunikacije diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine sa Komisijom za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću