MENI
16.5.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa banjalučkim muftijom ef. Čamdžićem


Ferhadija treba biti simbol obnove povjerenja ne samo u Banjoj Luci nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Upravo zbog toga, zbog njenog univerzalnog značaja, rekonstrukcija Ferhadije mora biti briga šire društvene zajednice. Porazno je da su na tom planu zakazali neki organi vlasti i mislim da je vrijeme da se ponovo svi aktiviramo, rekao je tokom današnjeg sastanka sa muftijom banjalučkim Edhemom ef. Čamdžićem i predstavnicima Rijaseta Islamske zajednice, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović.

Muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić zahvalio se dr. Bećiroviću na upriličenom sastanku i izrazio veliko zadovoljstvo što u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine može govoriti o procesu obnove Ferhadije.

Po riječima efendije Čamdžića, gradnja banjalučke Ferhadije je način da se u fokus interesa ponovo vrati i ono što se desilo u nedavnoj prošlosti ali i potvrdi stvarni multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Zbog toga ovaj veliki zahvat izaziva veliko zanimanje. Na gradilištu Ferhadije, kako je dodao, neprestano se okupljaju eksperti i građevinci iz cijelog svijeta kako bi prisustvovali obnovi po najsavremenijim evropskim standardima i strogim kriterijima UNESCO-a. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću