MENI
22.5.2012

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na danas održanoj 22. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine za Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH i Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o Javnom radiotelevizijskom servisu BiH, čiji su predlagači poslanici Mladen Bosić, Darko Babalj, Borislav Bojić, Aleksandra Pandurević i Vesna Krstović-Spremo.

Također, utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine za Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH, predlagač Vijeće ministara BiH.

Zbog neprisustva ovlaštenih podnositelja, nije razmatran Izvještaj o provedbi zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH za 2011. godinu, podnosilac Centralna izborna komisija BiH, kao ni Izvještaj o primjeni Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je podnosilac Ministarstvo pravde BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću