MENI
22.5.2012

Održana sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije


Na 14. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, primljen je k znanju Izvještaj Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH o aktivnostima na projektu „Autocesta na Koridoru 5c“ i planu narednih aktivnosti.

Razmatran je Izvještaj o radu i poslovanju Radio-televizije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu. Zaključeno je da će se Komisija o Izvještaju izjasniti nakon što se dostavi izvještaj nezavisnog revizora o radu i poslovanju BHRT-a za 2011. godinu, kao i informacije u vezi plana sanacije i financijske konsolidacije, dinamike naplate RTV takse, te broja i strukture zaposlenih na BHRT-u.

Primljena je k znanju Informacija Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH o primjedbama u vezi s realizacijom projekta homologacije vozila.

Zbog neprisustva ovlaštenih predlagača, nisu razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom servisu BiH, čiji su predlagači poslanici Mladen Bosić, Darko Babalj, Borislav Bojić, Aleksandra Pandurević i Vesna Krstović-Spremo. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću