MENI
23.5.2012

Održano stručno savjetovanje ustavnopravnih komisija PSBiH na temu „Poslovnici oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine: što mijenjati?“


U organizaciji Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma i Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i uz podršku Misije OSCE-a u BiH i USAID-ovog Projekta jačanja parlamenta u BiH, danas je u Parlametnarnoj skupštini BiH održano stručno savjetovanje na temu „Poslovnici oba doma PSBiH: što mijenjati?“.

Cilj stručnog savjetovanja bio je da se razmotre raniji prijedlozi za izmjene i dopune poslovnika domova PSBiH, uoče praktični problemi u vezi s njihovim izmjenama i dopunama, kao i pronađu najbolja rješenja za izmjene i dopune poslovnika.
Prisutne su na početku pozdravili predsjedavajući ustavnopravnih komisija oba doma PSBiH, Šefik Džaferović i Krstan Simić, a gospodin Džaferović je imao i uvodno izlaganje o osnovnoj temi savjetovanja.

Također, izlaganja su imali predstavnik Ad hoc komisije za pripremu izmjena i dopuna, kao i prečišćenog teksta Poslovnika Predstavničkog doma PSBiH Halid Genjac, kao i predstavnica Ad hoc komisije za pripremu izmjena i dopuna, kao i prečišćenog teksta Poslovnika Doma naroda PSBiH Dušanka Majkić.
Nakon vrlo interesantnih diskusija, na kraju današnjeg savjetovanja zaključeno je da ustavnopravne komisije Predstavničkog doma i Doma naroda PSBiH analiziraju izvještaje sa ovog skupa te predlože domovima da se nastavi započeta ali još uvijek ne i završena procedura izmjena i dopuna poslovnika oba doma PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću