MENI
23.5.2012

Održana sjednica Komisije za vanjske poslove


Na danas održanoj 19. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dato je pozitivno mišljenje uz prijedlog Predstavničkom domu da da saglasnost za ratificiranje Sporazuma o readmisiji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske, kao i Amandmana na Sporazum o zajmu i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni i BiH, Federacije BiH i Javnog preduzeća Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne d.d. Mostar za provođenje projekta Vjetropark Mesihovina.

U vezi Analize o razvoju situacije i donošenja odluke o statusu BiH u MAP-u, usvojen je zaključak kojim Komisija potencira potrebu što hitnije realizacije ranije usvojenog zaključka Predstavničkog doma PSBiH vezanog za ovu temu.

K' znanju je primljena Zabilješka sa sastanka članova Komisije za vanjske poslove sa novoimenovanim ambasadorima BiH koji je održan 15. 5., Izvještaj sa 14. sastanka Udruženja evropskih senata i Informacija o službenoj posjeti članova Komisije Republici Hrvatskoj. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću