MENI
29.5.2012

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda


Na danas održanoj 14. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda u prvom čitanju je podržan Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2012., dostavljen od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Usvojen je zaključak kojim komisija predlaže da nakon usvajanja ovog zakonskog prijedloga u Domu naroda u prvom čitanju amandmanska faza traje 24h.

Komisija je podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, čiji je predlagač Zajednička komisija za administrativne poslove.

Na današnjoj sjednici je primljeno k' znanju Obavještenje Ministarstva finansija i trezora BiH od 15.05.2012. U vezi sa Dopisom Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH, usvojen je zaključak kojim Komisija traži od Vijeća ministara BiH da odmah otpočne socijalni dijalog sa predstavnicima državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH, kako bi se pronašla obostrano prihvatljiva rješenja. Podržana je i Inicijativa kojom se traži od Vijeća ministara BiH da dostavi informaciju u kojoj je fazi stvaranje zakonodavno-pravnog okvira za uspostavljanje Ekonomsko-socijalnog vijeća BiH i zašto se ovo vijeće ne uspostavlja na nivou BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću