MENI
29.5.2012

Okončana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH


Na danas održanoj 16. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine po hitnom postupku su usvojeni Zakon o dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine i Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

U prvom čitanju je usvojen Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2012., koji je dostavljen od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Usvojen je zaključak da amandmanska faza za ovaj zakonski prijedlog traje 24 sata, kao i zaključak kojim Dom naroda PSBiH traži od Vijeća ministara BiH da do kraja juna 2012.g. sačini i dostavi Domu analizu kriterija raspodjele prihoda od indirektnih poreza, posebno od PDV-a, zakonitosti i stručne ispravnosti evidentiranja PDV-a, stepen naplate prihoda od indirektnih poreza po vrstama, mjere koje se preduzimaju za smanjenje utaje i evazije ovih poreskih obaveza, za period od 2007. do 2012.g.

U prvom čitanju je usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću