MENI
29.5.2012

Predsjedavajuća Dušanka Majkić i zamjenik predsjedavajuće Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost, Šefik Džaferović primili u oproštajnu posjetu zamjenika komandanta NATO štaba u Sarajevu


Predsjedavajuća Dušanka Majkić i drugi zamjenik predsjedavajuće Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, Šefik Džaferović, primili su danas u oproštajnu posjetu zamjenika komandanta NATO štaba u Sarajevu, brigadira dr. Johna Andreasa Olsena i istovremeno upoznali njegovog nasljednika na ovoj poziciji, brigadira Haralda Hiortha. Čelnici Zajedničke komisije su zahvalili brigadiru Olsenu na nesebičnom angažmanu i podršci koju je davao radu komisije i cjelokupnom sektoru odbrane u BiH.

„Vi ste Bosnu i Hercegovinu upoznali kao rijetko koji strani vojnik. Obišli ste skoro sve općine, razgovarali sa građanima, predstavnicima vlasti, poznatim i nepoznatim. Malo je tako upornih i dobronamjernih ljudi prošlo ovom zemljom“, istakla je predsjedavajuća Majkić.
Podsjetivši da je konkretnija saradnja Zajedničke komisije i NATO štaba u Sarajevu počela nakon seminara u Tesliću, održanog u aprilu ove godine, ona je rekla da krunu saradnje predstavlja konferencija zemalja Američko-jadranske povelje, koja je održana 16. maja u Sarajevu.

Šefik Džaferović je kao posebno važnu izdvojio kampanju koju je NATO štab vodio kako bi se građanima BiH objasnilo šta je NATO, koje su prednosti zemalja članica i šta države dobijaju ulaskom u ovaj savez.
Brigadir Olsen je rekao kako će i nakon odlaska na novu dužnost biti promotor BiH, izrazivši puno povjerenje u budući rad svog nasljednika, brigadira Haralda Hiortha. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću