MENI
4.6.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Grupe prijateljstva za Afriku i zemlje Bliskog Istoka, Halid Genjac susreo se sa Grupom prijateljstva Parlamenta Kuvajt

Zamjenik predsjedavajućeg Grupe prijateljstva za Afriku i zemlje Bliskog Istoka, Halid Genjac susreo se danas sa Grupom prijateljstva Parlamenta Kuvajta koja boravi u neslužbenoj posjeti našoj zemlji. „Vjerujem da ćete boravak u BiH iskoristiti za korisne razgovore koji će voditi konkretnijim vidovima saradnje između naše dvije zemlje u budućnosti“, istakao je tom prilikom Genjac.

Zamjenik predsjedavajućeg Parlamenta Kuvajta i predsjedavajući Grupe prijateljstva, Khaled Sultan bin Issa je naglasio da su kuvajtski investitori aktivni po cijelom svijetu i da su prema visini ulaganja među prvima u Evropi, Aziji i Kini. „Kuvajt se nalazi u procesu aktivnog razvoja i primjera radi imamo šest bolnica, dok se sada planira izgradnja osam novih što znači da će nam osim angažmana u oblasti izgradnje biti potrebni i ljudski resursi“, istakao je on.

Genjac je podsjetio da je BiH otvorena za investicije i da ima mnogo mladih, obrazovanih i perspektivnih kadrova koji su u stanju raditi i na najzahtjevnijim projektima.

Tokom susreta, kom je prisustvovao i ambasador Kuvajta u našoj zemlji, Mohammad Fadel Khalaf je, također, rečeno da su Kuvajćani zainteresirani za kupovinu privatnog vlasništva u BiH, ali da su procesi usporeni zbog kompliciranih zakonskih procedura. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću