MENI
20.6.2012

U organizaciji Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH počela radionica na temu „Izgradnja integriteta: Analiza troškova i dobiti“


U kampu Butmir je u organizaciji Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i u saradnji sa Centrom za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) i Centrom za obuku Mornaričkih postiplomskih studija SAD, započela trodnevna radionica na temu „Izgradnja integriteta: Analiza troškova i dobiti“, na kojoj će se razgovarati o procesu nabavki u sektoru odbrane.

Na radionici učestvuju član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, Mehmed Bradarić, predstavnici parlamentarnih komisija za finansije i budžet, Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika, predstavnici Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba OS BiH, Ministarstva finansija i trezora BiH, Ureda za reviziju institucija BiH, Agencije za nabavke BiH, kao i drugih institucija i ustanova koje se bave ovom problematikom.

Predviđeno je da predavači Centra za obuku Mornaričkih postiplomskih studija SAD, vodeći se iskustvom održavanja kurseva za predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti i Vojske SAD, prezentiraju ciklus procesa planiranja nabavki, a nakon uvodnih predavanja, govoriti će se o pitanjima bitnim za proces nabavki, uključujući planiranje, nadzor, internu i eksternu kontrolu. Posebno će biti riječi o procesu donošenja odluka kod nabavki za sektor odbrane.

Saznanja iz ove oblasti sa učesnicima radionice će podijeliti i predstavnici NATO štaba u Sarajevu i Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE u BiH koji u kontinuitetu podržavaju rad Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću