MENI
21.6.2012

Članovi Istražne komisije Predstavničkog doma za utvrđivanje trošenja donatoskih sredstava razgovarali sa ministrom pravde BiH


Predsjedavajući Zvonko Jurišić i zamjenici predsjedavajućeg Istražne komisije Predstavničkog doma za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava, Šemsudin Mehmedović i Borislav Bojić razgovarali su danas sa ministrom pravde BiH, Barišom Čolakom o potrebi donošenja zakona o parlamentarnim istragama.

Predsjedavajući Istražne komisije je istakao kako je ovo treća istražna komisija za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava koja je formirana u Predstavničkom domu PSBiH, te da je jedan od osnovnih problema u radu ove komisije što nema adekvatnih mehanizama sankcioniranja onih koji ne sarađuju sa ovim tijelom.

Bariša Čolak je obećao da će Ministarstvo pravde BiH učiniti sve što je njegovoj nadležnosti, kako bi Istražna komisija na što bolji način obavljala svoj posao.
Također, tokom razgovora je zaključeno da u rad Istražne komisije treba uključiti i predstavnika Ministarstva pravde BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću