MENI
21.6.2012

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda


Na održanoj 16. sjednici Komisije za financije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržan je, sa prihvaćenim amandmanima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji institucija BiH, predlagač Predstavnički dom PSBiH. Također, usvojen je zaključak koji će biti upućen Domu naroda na usvajanje a u kojem se traži od predlagača zakona da, u saradnji s Uredom za reviziju institucija BiH i Komisijom za finansije i budžet Doma naroda, predloži amandmane kojima će stručno, terminološki i pravno-tehnički unaprijediti tekst predloženih izmjena i dopuna Zakona o reviziji institucija BiH, radi jačanja odgovornosti u pogledu trošenja javnog novca, uvažavajući odredbe postojećeg zakona.

Članovi Komisije su podržali i načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka, čiji su predlagači delegati Borjana Krišto, Halid Genjac i Dragutin Rodić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću