MENI
27.6.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH, Božo Ljubić na seminaru „Modernizacija poljoprivrede i provedba Zajedničke poljoprivredne politike“


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Božo Ljubić učestvovat će na seminaru pod nazivom „Modernizacija poljoprivrede i provođenje Zajedničke poljoprivredne politike“, koji se u organizaciji Evropskog parlamenta održava u Briselu 28. i 29. juna 2012. godine.
Kako je najavljeno, prvog dana će se raspravljati o sljedećim temama: „Ciljevi Zajedničke poljoprivredne politke (CAP) – Što podrazumijeva reformirati CAP“, „Koje promjene mogu doprinijeti pojednostavljenju Zajedničke poljoprivredne politike“, „Kako bi reformirani CAP mogao doprinijeti ostvarenju ciljeva Evropske strategije 2020. godine“.

Drugog dana će se razmijeniti mišljenja o temama: „Pripreme za članstvo u Evropskoj uniji i koraci koje zemlje kandidati i pred-kandidati trebaju poduzeti u cilju reformiranja poljoprivrednog sektora“, „Kakvu korist može imati Zapadni Balkan od predpristupne pomoći za poljoprivredu i ruralni razvoj“, „Pregovaračko poglavlje o poljoprivredi i ruralnom razvoju: slučaj Poljske“, „Modernizacija poljoprivrede na Zapadnom Balkanu: kritička samoprocjena svakog parlamenta“.
Inače, na seminaru će učestvovati predstavnici parlamenata zemalja Zapadnog Balkana i članovi Evropskog parlamenta. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću