MENI
25.4.2024

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovat će u Istanbulu na Petoj godišnjoj konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koju čine predsjedavajući Doma naroda PSBiH i predsjedavajući Grupe prijateljstva PSBiH za Afriku i zemlje Bliskog istoka Kemal Ademović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić i član Grupe prijateljstva PSBiH za Afriku i zemlje Bliskog istoka Safet Softić, učestvovat će na Petoj godišnjoj konferenciji Lige parlamentaraca za Al – Quds (Jeruzalm), koja će se održati od 26. do 28. aprila u Istanbulu.

Konferencija, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Numana Kurtulmuşa i uz prisustvo predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, okupit će između 550 i 750 parlamentaraca iz cijelog svijeta koji će diskutovati na temu „Sloboda i nezavisnost Palestine“.

Osim predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Numana Kurtulmuşa i predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, predviđeno je da se učesnicima obrate i predsjednik Lige parlamentaraca za Al – Quds, Nj. E. Hamid Abdullah Al Ahmar i predsjednik Lige parlamentaraca za Al – Quds u Turskoj Nureddin Nebati.

Također je predviđeno obraćanje predstavnika Palestine, kao i predstavljanje aktivnosti Turske u podršci Al – Qudsu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću