MENI
25.7.2012

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Na održanoj 18. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, podržan je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine, predlagači delegati Borjana Krišto i Dragutin Rodić.

Utvrđena je usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave Bosne i Hercegovine, predlagač Vijeće ministara BiH.
Komisija je utvrdila usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Nakon razmatranja, članovi Komisije su odlučili predložiti Domu naroda PSBiH da Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za period od 1.1.2011. do 31.12.2011. ne razmatra na svojoj 20. sjednici. Donesen je zaključak u kojem se predlaže Domu naroda da traži od Vijeća ministara BiH da, u smislu člana 18. Zakona o Pravobranilaštvu BiH, razmotri Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH, te donese zaključke s posebnim osvrtom na mjere zaštite državne imovine i druga pitanja iz Izvještaja.
Usvojen je Izvještaj o stručnom savjetovanju: „Nezavisna i regulatorna tijela u Bosni i Hercegovini“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću