MENI
25.7.2012

Okončana 20. sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH


Na okončanoj 20. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u prvom čitanju su usvojeni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Nije usvojen zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercegovine razmatra po hitnom postupku, te će se Prijedlog zakona razmatrati po skraćenom postupku.
U drugom čitanju nije usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine, predlagači delegati Borjana Krišto i Dragutin Rodić.

Za narednu sjednicu je odgođeno izjašnjavanje o Informaciji o radu Tužilaštva BiH.
U vezi Izvještaja o radu Pravobranilaštva BiH za period od 1.1.2011. do 31.12.2011, usvojen je zaključak kojim se traži od Vijeća ministara BiH da, u smislu člana 18. Zakona o Pravobranilaštvu BiH, razmotri Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH, te donese zaključke s posebnim osvrtom na mjere zaštite državne imovine i druga pitanja iz Izvještaja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću