MENI
28.2.2024

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović prisustvovao 16. Godišnjoj analizi upravljanja personalom u OSBiH i Ministarstvu odbrane BiH za 2023. godinu

Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović prisustvovao je u Sarajevu 16. Godišnjoj analizi u oblasti upravljanja personalom u Oružanim snagama BiH (OSBiH) i Ministarstvu odbrane BiH za 2023. godinu.

Ovaj skup organizovalo je Ministarstvo odbrane BiH s ciljem analize stanja personala, sagledavanja problema u radu i prezentovanja planova zanavljanja personala u narednom periodu.

Predstavnici OSBiH i Ministarstva odbrane BiH prezentovali su stanje personala za 2023., planirane obaveze za 2024. godinu, projekcije za naredni period u pogledu stanja popunjenosti u OSBiH, kao i dinamiku zanavljanja kadrova. Učesnici skupa upoznati su i sa nizom poboljšanja kroz donesene izmjene pravilnika sa ciljem rješavanja statusnih pitanja profesionalnih vojnih lica.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH pohvalio je saradnju Sektora za upravljanje personalom sa parlamentarnim vojnim povjerenikom BiH, te iznio prijedloge za dodatno poboljšanje statusa profesionalnih lica. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću