MENI
15.2.2024

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović održao sastanak sa ambasadorom Mađarske u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović održao je danas radni sastanak sa ambasadorom Mađarske u BiH,  Nj.E. Krisztiánom Pósom.

Tokom sastanka, razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na napredak zemlje prema članstvu u Evropskoj uniji.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Čović istaknuo je važnost izmjena Izbornog zakona kao ključnog koraka prema stabilizaciji i unutrašnjem političkom dijalogu. Naglasio je kako su te promjene nužne kako bi se osiguralo legitimno političko predstavljanje u Predsjedništvu BiH i domovima naroda.

Ambasador Mađarske Krisztián Pósa izrazio je punu podršku Bosni i Hercegovini u njezinom evropskom putu. Sagovornici su se složili kako je od iznimne važnosti da Bosna i Hercegovina nastavi snažno napredovati na svom evropskom putu.

Bilateralni odnosi između dvije zemlje ocijenjeni su dobrim, te je istaknuta važnost daljeg unapređenja tih odnosa. Ambasador Pósa naglasio je podršku saradnji i razvoju odnosa na svim nivoima, s ciljem postizanja zajedničkih evropskih ciljeva." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću