MENI
29.1.2024

Održana 18. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na 18. sjednici razmatrala je poslaničku inicijativu Šemsudina Mehmedovića kojom Predstavnički dom PSBiH traži od Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH da, u skladu s članom 35. Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, u što kraćem roku angažira nezavisnu vanjsku revizorsku firmu čiji je zadatak da za period od 2018. do 2023. godine izvrši reviziju rada Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao i reviziju prikupljanja i raspodjele prihoda koje je obavila Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Zaključeno je da se ova inicijativa uputi Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje BiH na razmatranje, a da se, nakon njihovog odgovora, Komisija na nekoj od narednoj sjednica izjasni o ovoj inicijativi.

K znanju je primljen Program rada s godišnjim planom revizija Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.

Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH za 2023. godinu, te prihvaćen Orijentacioni radni plan ove Komisije za period januar - decembar 2024. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću