MENI
26.1.2024

Članica Delegacije PSBiH u PSVE Snježana Novaković – Bursać izabrana za potpredsjednicu Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope

Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i članica Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Snježana Novaković – Bursać izabrana je, tokom prvog dijela redovnog plenarnog zasjedanja PSVE u Strazburu, za potpredsjednicu Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope.

Novaković – Bursać izjavila je tim povodom da je jako bitno u ova krizna vremena, kada se očito dešavaju krupna geopolitička pomjeranja, zadržati ambijent za razgovor i razmjenu različitih stavova. „Vijeće Evrope dalo je značajan doprinos razvoju dijaloga i etabliranih ljudskih prava kao bitne stavke u svakom društvu i ta uloga mora biti očuvana“, rekla je Novaković – Bursać.

Kao potpredsjednica Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Novaković – Bursać predsjedavala je ove sedmice u Strazburu raspravom na temu „Navodi o sistematskom mučenju i neljudskom ili ponižavajućem tretmanu ili kažnjavanju u pritvorskim jedinicama u Evropi“. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću