MENI
23.10.2023

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a razgovarali sa ministricom za poslove EU u Vladi Švedske

Predsjedavajući Doma naroda i predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Kemal Ademović i  član Delegacije Obren Petrović susreli su se, na marginama 104. Rose Roth seminara PSNATO -a u Stockholmu, sa ministricom za poslove Evropske unije (EU) u Vladi Švedske Jesicom Roswall.

Članovi Delegacije PSBiH zahvalili su se ministrici Roswall za podršku koju je, tokom uvodnog izlaganja na seminaru, dala Bosni i Hercegovini ističući nedvosmislenu podršku euroatlantskom putu naše zemlje.

Ministrica Roswall ponovila je da je veoma bitno da političari u Bosni i Hercegovini pristupe odlučno reformama i da iskoriste priliku koja nam EU pruža u ovom momentu.

Ministrica je uputila i poruku ohrabrenja za, kako je rekla, lidere koji imaju viziju i koji su odlučni u ispunjenju uslova za početak pregovora sa EU, ponovo naglašavajući obavezu Bosne i Hercegovine da provedenim reformama uputi signal prijateljima iz EU koji donose odluke. U takvoj situaciji, kazala je ministrica Roswall, sigurno neće izostati podrška Parlamenta i Vlade Švedske, kao i drugih država članica EU. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću