MENI
6.9.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić razgovarao sa šefom Političkog odjela Ambasade SAD-a


Implementacija Presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine, reformski procesi neophodni za približavanje Evropskoj uniji kao i predstojeći lokalni izbori bili su teme razgovora zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjena Tadića i šefa Političkog odjela Ambasade SAD u našoj zemlji Tamira Wasara.

- Možda je od početka trebalo najprije rješavati probleme u odnosima unutar Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon toga bi bilo lakše otkloniti i zastoje kada su posrijedi i implementacija ove presude i druga pitanja na nivou Bosne i Hercegovine, rekao je Ognjen Tadić. Naglašavajući da se političke stranke iz Republike Srpske neće miješati u kompoziciju odnosa unutar Federacije on je dodao da očekuje da će i međunarodna zajednica pomoći da se u eventualnim novim ustavnim rješenjima vodi računa o punoj zaštiti prava Srba u Federaciji BiH.

Gospodin Wasar je izrazio punu podršku reformskim procesima u Bosni i Hercegovini i nadu da će Presuda Sejdić i Finci protiv BiH biti implementirana prije okončanja ove godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću