MENI
6.9.2012

Održana sjednica Nezavisnog odbora


Na održanoj 27. sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, razmatrana je Informacija o stanju kriminaliteta u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na organizirani kriminal.

Tako su, u vezi s tim, direktor Direkcije za kooridnaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Goran Zubac i direktor Granične policije BiH Vinko Dumačić, prisutnima prezentirali izvještaj o radu ove tri agencije u prvih šest mjeseci 2012. godine. Direktori su istakli probleme sa kojima se susreću u radu, a članove Nezavisnog odbora je najviše zanimalo koje se aktivnosti provode u vezi rješavanja počinjenih krivičnih djela iz područja korupcije, s posebnim naglaskom na korupciju u javnim nabavkama.

Nakon prezentiranja izvještaja i obavljenog razgovora, Nezavisni odbor je primio k znanju usmene informacije o radu ovih agencija za period januar - juni 2012. godine. Također, zaključeno je da se u što skorije vrijeme posjete navedene agencije s ciljem donošenja određenih zaključaka, koji će biti upućeni Parlamentarnoj skupštini BiH, kako bi se rješili problemi sa kojima se one susreću u svom radu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću