MENI
6.9.2012

Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, Milica Marković učestvovala u radu Odbora za pravne poslove i ljudska prava PSVE-a


Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, Milica Marković učestvovala je danas u radu Odbora za pravne poslove i ljudska prava PSVE-a, koji je održan u Parizu.

Na sastanku je razmatran i prihvaćen uvodni memorandum o nacionalnoj sigurnosti i pristupu informacijama, čiji je izvjestilac bio Arcadio Díaz Tejera iz Španije, kao i uvodni memorandum Jamesa Clappisona iz Velike Britanije u vezi revizije Evropske konvencije o prekograničnoj saradnji.

Također, uvodni memoradnumu o zaštiti maloljetnih osoba od utjecaja sekti prisutnima je prezentirao Rudy Salles iz Francuske. U vezi s tim održana je i rasprava, uz saslušanje eksperata Georgesa Fenecha, člana Nacionalne skupštine Francuske, Maksyma Yurchenka, pravnika iz Ukrajine i Sophie van Bijsterveld, profesorice na Tilburg Univerzitetu u Holandiji. Nakon obavljene rasprave i saslušanja učesnika, prihvaćen je uvodni memorandum o zaštiti maloljetnih osoba od utjecaja sekti.

Na kraju sastanka, održana je rasprava i prihvaćene su preporuke Odbora ministara u vezi aktuelne situacije u Azerbejdžanu i Nagorno Karabahu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću