MENI
17.9.2012

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Na održanoj 19. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, podržan je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave Bosne i Hercegovine, predlagač Vijeće ministara BiH.

Utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, predlagač Vijeće ministara BiH i Prijedlog zakona o finansiranju političkih stranaka, predlagač Predstavnički dom PSBiH.
Primljena je k znanju Informacija o stanju normativne usklađenosti Poslovnika Doma naroda PSBiH sa stvarnim potrebama, podnosilac Ured sekretara Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH. Također, Ustavnopravna komisija predlaže Domu naroda da otvori raspravu o ovoj problematici na sjednici Doma, kao i da razmotri mogućnost formiranja ad hoc komisije oba doma PSBiH koje bi izradilo izmjene i dopune Poslovnika i njegov pročišćeni tekst, odnosno ponudilo novi Poslovnik Doma naroda PSBiH.

Primljena je k znanju Informacija o održavanju 2. međunarodne konferencije parlamentarnih odbora za pravna pitanja: „Prava članova parlamenata na nacionalnom i evropskom nivou“, koja će biti održana 3.10.2012. godine u Donaueshingenu, Njemačka. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću