MENI
26.9.2012

Održana sjednica Zajedničke komisije za evropske integracije


Na održanoj 9. sjednici Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, obavljena je rasprava u vezi Izvještaja o provođenju mjera iz Akcijskog plana za realizaciju prioriteta iz dokumenta Evropsko partnerstvo s BiH 2008.- 2012, te je odlučeno da Izvještaj bude upućen u dalju parlamentarnu proceduru. Također, članovi Zajedničke komisije sugeriraju da sjednicama oba doma PSBiH, na kojima Izvještaj bude razmatran, prisustvuju svi ministri iz Vijeća ministara BiH.

Razmatrana je Informacija o realizaciji obaveza iz Mape puta, koja je usaglašena na sastanku o temi: „Dijalog na visokom nivou o procesu pristupanja BiH“, kao preduvjeta za podnošenje zahtjeva za članstvo u EU do kraja godine.
Predstavnici Direkcije za evropske integracije BiH su prezentirali Informaciju o prijedlogu paketa projekata za Instrument pretpristupne pomoći (IPA) – Komponenta I za 2012. i 2013. godinu.

Članovi Zajedničke komisije su se upoznali sa Informacijom o pripremama za održavanje 14. međuparlamentarnog sastanka Zajedničke komisije za evropske integracije s Delegacijom Evropskog parlamenta za odnose s Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću